Ischias is een aandoening die steeds meer mensen treft, en wordt vaak beschreven als een plotselinge pijn die zich voordoet langs de zenuw gekend als de pericardiale zenuw. De pericardiale zenuw strekt zich uit van de onderrug en heup, over de lengte van het been, dus het is geen verrassing dat het één van de dikste en langste zenuwen is in het menselijke lichaam.

Ischias doet zich voor wanneer de schijven (gesitueerd tussen de wervels van de dijen en de rug) een deel van de ischias zenuw onder druk zetten. Wanneer de schijf in zijn normale positie staat (wanneer de schijf in contact komt met de structuren van de zenuwen) is er geen probleem, maar wanneer de zenuw uit zijn (verzakte) positie schuift, kan het zenuwpijn veroorzaken. De ischias zenuw is eigenlijk een gemengde zenuw die sensorische en motorische pijn veroorzaakt, waarvan de meeste gekende beenpijn (gevoelloosheid) en spierzwakte zijn.

Hoewel de ischias pijn heel sterk kan zijn, veel patiënten ervaren een vermindering in pijn in enkele weken. Wanneer voortdurende pijn zich voordoet, zelfs na zes (6) maanden, kan een operatie nodig zijn. Het doel van een operatie is de schijf verhinderen druk op de zenuw te plaatsen en pijn te veroorzaken.

Ischias is een neuralgie aandoening, en manifesteert zich als pijn die verschijnt (en voorkomt) in het gebied waar de zenuw geïrriteerd is. Pijn doet zich voor wanneer druk wordt uitgeoefend op de ischias zenuw waar het zich uitstrekt in de wervelkolom. Dezelfde druk kan ook een resultaat zijn van een verzakte schijf of spondylosis.

Het is belangrijk om te onthouden dat de duur van ischias symptomen verminderd kan worden door activiteiten te vermijden die dergelijke pijn veroorzaken, en is de beste behandeling voor dit soort pijn is geduld en rust. Het kan nodig zijn om ziekteverlof te nemen, want u moet bepaalde activiteiten vermijden (zelfs lichte taken) die pijn kunnen veroorzaken. Uw gezondheid en het algemeen welzijn van uw rug/wervelkolom moet uw prioriteit zijn.

Bekijk de oorzaken van ischias >