Voor ernstige en langdurige pijn in de dijen, moet de onderliggende aandoening behandeld worden zodat de aandoening niet erger wordt en meer complicaties veroorzaakt.

Er zijn verschillende non-chirurgische ingrepen die verkend kunnen worden, inclusief medicijnen en regelmatige lichaamsbeweging, die beide helpen voor het elimineren van pijn. Hoewel, de pijn kan zo ernstig zijn dat het niet verbetert met alternatieve medicijnen en/of lichaamsbeweging. Deze patiënten moeten een meer gestructureerde aanpak verkennen als behandeling, en in sommige gevallen moeten ze chirurgische operaties overwegen.

NON-CHIRURGISCHE BEHANDELING VOOR ISCHIAS

De doelen van een ischias behandeling is het verlichten van pijn en het oplossen van de neurologische symptomen die de geknelde zenuw veroorzaken. Er zijn heel wat behandelingen beschikbaar. De onderstaande behandelingen geven enkele van de opties voor het behandelen van de pijn die samengaat met deze aandoening:

AFKOELEN/OPWARMEN

Voor acute pijn aan het dijbeen kunnen warme en koude kompressen gebruikt worden om de pijn te verminderen, vooral in de beginstadia. Koude en/of warme kompressen worden meestal voor 20 minuten op het pijnlijke gebied aangebracht en dan herhaalt elke twee uur. Veel personen gebruiken eerst ijs, maar vinden warmte vaak beter voor het verminderen van pijn. Wanneer u een koud kompres aanbrengt, is het beter om ijs in een handdoek of een doek te wikkelen om schade aan de huid te voorkomen.
Veel mensen gebruiken een koelende of opwarmende crème, die sneller werkt en beter bij een drukkere levensstijl past. De meest populaire zijn de zogenaamde “natuurlijke crèmes” zoals Acuraflex, die geen bijwerkingen hebben dankzij hun natuurlijke ingrediënten.

GELS EN CREMES VOOR ISCHIAS

Het gebruik van gels en crèmes voor ischias pijn is de eerste optie voor de meeste mensen en is ook heel logisch. Gel en crèmes werken heel snel nadat ze worden aangebracht en hebben meestal verschillende functies zoals het verminderen van pijn en stijfheid. Ze kunnen ook werken als koude en warme kompressen die doorheen de dag werken en kunnen in twee categorieën verdeeld worden.

Ischias Natuurlijke Crèmes

Efficiënte en natuurlijke ischias crèmes zijn slechts recent op de markt gekomen en hun effectiviteit is daarom zeer verrassend. Hoewel, u moet altijd voorzichtig zijn met wat u koopt, want niet alle natuurlijke crèmes zijn hetzelfde. De meest effectieve crèmes zijn diegenen die kurkuma longa wortelolie, zingiber officinale wortelolie, aloe barbadensis bladsap (aloe vera), camphor, enz. bevatten. Wanneer u effectieve crème kiest, is het ook belangrijk om er één te vinden met: kwaliteitsvolle ingrediënten, een hogere hoeveelheid natuurlijke ingrediënten en vitaminen, een gekende oorsprong van de crème, beschikbaar voor directe verkoop of in een apotheek… Hou in gedachten dat een complexe productie en hoge hoeveelheden ingrediënten ook leidt tot een hogere prijs voor ischias crèmes vergeleken met medische crèmes en gels.

Ze worden direct aangebracht op het pijnlijke gebied en veroorzaken meestal geen bijwerkingen. Ze kunnen over een langere periode gebruikt worden. Natuurlijke ischias crèmes worden gebruikt voor een veilige, effectieve behandeling van pijn en ontsteking over een lange periode en zonder bijwerkingen (bv. Acuraflex).

MEDISCHE PIJNSTILLENDE CREMES EN GELS

Effectieve medische crèmes en gels zijn al een lange tijd op de markt aanwezig. De meeste crèmes bevatten ibuprofen, diclofenac, diethylamine… Ze zijn ook gekend als “pijnstillende crèmes”. Hun effect op pijn is krachtiger dan natuurlijke ischias crèmes. Ze hebben ook een verdovende en ontsteking-werende werkingen, maar werken minder goed over een lange periode. Dit betekent dat de pijn opnieuw kan verschijnen. Het gebruik van medische crèmes over een langere periode is niet aangeraden, want ze kunnen bijwerkingen veroorzaken. Toch spreken ze meer personen aan door hun goedkopere prijs.

NATUURLIJKE CAPSULES VOOR ISCHIAS

Natuurlijke ischias capsules zijn slechts recent op de markt verschenen. Tot nu was het moeilijk om een kwaliteitsvol en natuurlijk product aan te schaffen die effectief en krachtig genoeg was voor klanten, maar ook betaalbaar was. Ischias kan een heel pijnlijke aandoening zijn en kan de patiënt verhinderen in hun dagelijkse leven. Natuurlijke ischias capsules moeten sterk genoeg zijn om pijn te verminderen, verzachten of volledige elimineren, maar ook ontsteking en gevoelloosheid elimineren. Om dit te bereiken, moeten ingrediënten en extracten van de hoogste kwaliteit gebruikt worden tijdens het productieproces. Deze perfecte combinatie van prijs, kwaliteit en efficiëntie was bijna onmogelijk te bereiken tot heel recent. Hoewel, succes werd bereikt door de voortgang van technologie en de toenemende populariteit van natuurlijke “medicijnen” zoals Acuraflex.

CAPSULES EN CRÈME GELIJKTIJDIG GEBRUIKEN VOOR ISCHIAS

Patiënten die ischias gelijktijdig behandelden met natuurlijke crèmes en capsules ervaarden een sterke vermindering in symptomen. Dergelijke subjectieve stand is ook heel logisch. Aan de ene kant is de ontsteking-werende eigenschap er om de ontsteking aan te pakken, terwijl de pijn en stijfheid van ischias extern wordt behandeld met de crème.

PIJNSTILLERS

Voorgeschreven medicijnen zijn vaak de meest effectieve manier om ischias pijn snel te verminderen en/of te verzachten. Non-steroidale/ontsteking-werende medicijnen (zoals ibuprofen of naproxen) of verschillende soorten steroïden kunnen ontstekingen verminderen, wat meestal de pijn veroorzaakt. Pijnmedicijnen kunnen meestal voor een korte periode voorgeschreven worden (van enkele dagen tot 2 weken). Het is niet aanbevolen om deze op lange termijn te gebruiken, want ze kunnen bijwerkingen en verslaving veroorzaken. Hoewel, ze zijn meestal goedkoper dan natuurlijke capsules voor ischias. Het is aanbevolen om uw dokter te raadplegen voor u deze inneemt, dit voor het bepalen van het soort therapie en de gebruikstijd.

TURMERIC EN ISCHIAS

Olie van turmeric en zijn extracten zijn bekend voor hun ontsteking-werend activiteit en zijn werking als een pijnstiller. Deze ingrediënten kunnen gevonden worden in crèmes en capsules, die zonder voorschrift aangekocht kunnen worden. Turmeric extract of olie is krachtiger dan turmeric kruiden, want turmeric kruiden bevat ten hoogste 3-5% kurkumine terwijl het extract 95% kurkumine bevat.

EPIDURALE STEROIDE INJECTIES

Wanneer de pijn ernstig is, dan kunnen epidurale steroïde injecties ontstekingen verminderen. In tegenstelling tot orale medicijnen, wordt de injectie onmiddellijk in het pijnlijke gebied geplaatst, dit rond de zenuwbanen, en dit verminderd ontsteking die pijn kan veroorzaken. Hoewel de effecten tijdelijk zijn (en een pijnstillend effect heeft voor een week tot op een jaar), ze kunnen een verschillend effect hebben voor verschillende patiënten. Epidurale steroïde injecties kunnen effectief zijn voor het verminderen van acute pijn in de dijen. Het is belangrijk dat genoeg vermindering van symptomen plaatsvindt om verder te gaan met een programma of therapie.

ALTERNATIEVE BEHANDELING VOOR ISCHIAS

Naast de standaard medische behandeling, zijn er ook verschillende alternatieve behandelingen die efficiënt blijken voor het verminderen van pijn in verschillende patiënten. Bepaalde soorten alternatieve therapieën zijn chiropractie, acupunctuur, cognitieve gedragstherapie, massagetherapie, een verhoogde inname van vitaminen, die allemaal een positief effect hebben op de gezondheid van de gewrichten.

CHIROPRACTIE

Aanpassingen en manipulatie van de ruggengraat moeten uitgevoerd worden door een erkende en gespecialiseerde chiropracticus. Wanneer de positie van de ruggengraat aangepast wordt, kan het enkele problemen die pijn veroorzaken in de rug aanpakken. Manuele manipulatie door een chiropracticus kan genezen versnellen en deze technieken zijn meestal niet pijnlijk.

ISCHIAS ACUPUNCTUUR

Deze behandeling is gebaseerd op het behouden van een goede stroom van goede energie via specifieke punten in het lichaam. Dunne naalden (meestal niet gevoeld) worden juist onder de huid aangebracht, dichtbij het pijngebied. Acupunctuur werd goedgekeurd door de American Food en Drug Administration (FDA) en is één van de toonaangevende behandelingen voor rugpijn. Het National Institute of Health heeft acupunctuur ook erkend als effectief voor het verminderen van rugpijn, inclusief ischias.

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE VOOR ISCHIAS

Gedragstherapie omvat het verkrijgen van control over uw lichaam door uw wil, zelfcontrole en zelfmanagement voor het verminderen en elimineren van pijn. Deze therapie kan nuttig zijn voor het controleren van pijn die zich voordoet tijdens ischias.

ISCHIAS MASSAGETHERAPIE

Bepaalde soorten massage hebben therapeutische effecten voor personen die last hebben van rugpijn, inclusief een verbeterde bloedcirculatie, spierontspanning, en de vrijgave en endorfines (natuurlijke pijnstillers voor het lichaam).

D3 VITAMINE EN ISCHIAS

Draagt bij tot het onderhouden en het sterk houden van de botten, tanden en kraakbeen. Personen die last hebben van ischias hebben meestal problemen met het onderhouden van de juiste hoeveelheden fosfor en calcium, en dit tekort kan opgevangen worden door de inname van enkele druppels vitamine D3. U kunt de vitamine ook oraal innemen via een capsule.

CALCIUM EN MAGNESIUM

Beide werken positief in het voorkomen van osteoporose en zijn belangrijk voor het goed functioneren van de spieren en het zenuwstelsel. Ze dragen ook bij in het opbouwen van sterke tanden en botten. Het menselijke lichaam kan niet genoeg calcium produceren, dus moet het via een voedingssupplement zoals capsules of pillen ingenomen worden.

De bovenstaande lijst bevat de mees voorkomende behandelingen, maar niet alle behandelingen. Het is de verantwoordelijkheid van patiënten om de meest effectieve oplossing te zoeken.

BEHANDELING VOOR TERUGKERENDE PIJN

Het genezingsproces (pijnstillend proces) duurt meestal enkele dagen of weken voor de meeste mensen. Veel pijnbehandelingen duren ergens tussen 6 en 12 weken. Na deze periode kan fysieke therapie of een sportplan gebruikt worden of pijn te vermijden en verdere gewrichtspijn te minimaliseren.

De ervaringen van patiënten hebben aangetoond dat het gebruik van preventieve natuurlijke ischias capsules minstens twee keer per jaar pijn, ontstekingen en stijfheid sterk verminderd.

Een ergonomische evaluatie van de werkplaats kan gebruikt worden voor aanbevelingen om het lichaam en de gewrichten verder te beschermen. Levensstijl, werk en onderwijs kunnen bijdragen tot gezondheid en welzijn van de ruggengraat.

FYSIEKE THERAPIE EN SPORTEN

Fysieke therapie en fysieke oefeningen met de focus op versterken, strekken en het conditioneren van het lichaam zijn allemaal centrale onderdelen van een goed ischias behandeling. Wanneer patiënten regelmatig goede oefeningen gebruiken, kunnen ze sneller herstellen van de pijn en zijn pijnaanvallen in de toekomst minder waarschijnlijk.

ISCHIAS OEFENINGEN

Oefeningen concentreren zich meestal op drie belangrijke gebieden: versterken, strekken en aerobe conditionering.

Versterkende oefeningen

Veel oefeningen kunnen de ruggengraat verstreken en de spieren, ligamenten en pezen ondersteunen. Veel van deze oefeningen concentreren zich niet alleen op de onderrug, maar ook op de buikspieren (abdominaal) en de spieren van de gluteus (billen) en heupen. Sterke buikspieren kunnen pijn verminderen, want ze ondersteunen de ruggengraat en laten bewegingen toe die de ruggengraat uitstrekken met minder kans op blessures of schade.

Strekoefeningen

Strekken is een belangrijk onderdeel van bijna alle oefeningen voor de behandeling van ischias. Veel personen vergeten de spieren te strekken die van het bekken naar de knie en de achterkant van de dijen lopen, dus is het belangrijk om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen.

Aerobe oefeningen

Bepaalde lichte cardiovasculaire oefeningen, zoals zwemmen of wandelen, is meestal een belangrijk onderdeel voor genezen, want aerobe activiteit stimuleert zweten. Er is enig bewijs dat dit één van de betere behandelingen is voor sneller genezen. Aerobe activiteit heeft unieke voordelen, inclusief de vrijgave van endorfines, een natuurlijke remedie om pijn in het lichaam en ischias pijn te verminderen.

Dit soort oefeningen kunnen apart gedaan worden of gecombineerd worden. Verschillende soorten strekoefeningen die gebruik kunnen worden zijn; yoga, tai chi en pilates.

Iedereen die last heeft van chronische pijn of ernstige ischias pijn kan een minder intense oefening kiezen zoals watertherapie of een gecontroleerd, progressief programma in een bubbelbad.

Chirurgische Ingrepen

Een operatie van de ruggengraat kan in de volgende situaties overwogen worden:

  • Wanneer er ernstige pijn in de benen optreedt die vier tot zes weken (of meer) duurt;
  • Wanneer pijn niet verdwijnt na een non-chirurgische behandeling van ischias, zoals na een behandeling met orale steroïden – steroidale ontsteking-werende medicijnen, manuele manipulatie, injecties en/of fysieke therapie
  • Wanneer dagelijkse activiteiten erg beïnvloedt worden door pijn.

Dringende operaties zijn meestal alleen vereist wanneer de patiënt zwakheid in de benen ervaart of de controle verliest over de blaas of de darmen; dit kan veroorzaakt worden door het cauda equina syndroom.

Afhankelijk van de oorzaak en de duur van de pijn in de borststreek, zal één van deze twee operaties overwogen worden:

  1. Microchirurgie
  2. Lumbale laminectomie

Microchirurgie

In gevallen waar pijn veroorzaakt wordt door een hernia, is microchirurgie de meest voorkomende chirurgische aanpak. Slechts een deel van de hernia die de zenuw onder druk zet wordt verwijderd, de rest van de schijf blijft intact. Microchirurgie wordt meestal overwogen na vier tot zes weken en alleen wanner ernstige pijn niet verminderd wordt door alternatieve behandelingen. Wanneer de pijn en de impact op het leven van de patiënt ernstig is, kan een operatie besproken worden. Ongeveer 90% van patiënten hebben minder pijn na dit soort operatie.

Lumbale laminectomie

Wanneer pijn veroorzaakt wordt door lumbale stenose, dan wordt een lumbale lumpectomie aanbevolen. Tijdens deze chirurgische procedure wordt een klein deel van het bot en/of de schijf verwijderd en de wortel van de zenuw wordt volledig verwijderd. Een laminectomie kan aangeboden worden wanneer een stenose de activiteiten van de patiënt sterk verminderd.

Een uitgebreide studie die patiënten volgde na hun operatie toonde aan dat 78% van patiënten minder pijn hadden na de operatie. Zowel minimaal invasieve als ambulante versies van deze operatie zijn beschikbaar.

De operatie is de beslissing van de patiënt

De operatie is meestal een optie, dit betekend dat de patiënt kan beslissen om de operatie te laten uitvoeren of niet. Dit geldt voor de microchirurgie en de lumpectomie. De beslissing van de patiënt is meestal gebaseerd op basis van de hoeveelheid en duur van de pijn die de patiënt ervaart. De algemene gezondheid van de patiënt is ook belangrijk met betrekking tot een operatie.